Usein kysytyt kysymykset

Olemme koonneet valmiiksi meiltä useasti kysyttyjä kysymyksiä.

Jos mielessäsi on jotakin mitä et listaltamme löydä, ole meihin suoraan yhteydessä! Sähköpostiosoitteemme on shory@hiihdonopettajat.com.

Koulutusjärjestelmä sisältää paljon kursseja. Miten ne eroavat toisistaan ja ovatko ne kaikki tarpeellisia?

Opettaja 1-kursseilla keskitytään alppihiihdon- tai lumilautailun opettamisen alkeis- ja perustason taitojen kehittämiseen. Opettaja 2-kursseilla painopiste on kyseisen lajin jatkotason taidoissa. Opettaja 3-kurssilla mukaan tulee suoritusten analysointi ja parkkilaskeminen. Moduulien avulla voi laajentaa osaamistaan myös muihin lajeihin, kuten telemarkiin, maastohiihtoon ja soveltavaan alppihiihtoon ja lumilautailuun.
Lumilajien opettaja voi itse kasata oman koulutuspolkunsa mielenkiinnon kohteiden ja oman hiihtokoulun tarpeiden mukaan.

Kuinka voin arvioida, riittävätkö taitoni ohjaajakurssin suorittamiseen hyväksytysti ja hiihdonopettajana toimimiseen?

Taitosi ovat todennäköisesti riittävät, jos pystyt suorittamaan kyseisen lajin testilaskut suurin piirtein esitetyllä tasolla. Kurssin lopussa on siis testilaskut ja kurssin aikana on kirjallinen koe. Soveltuvuuttasi hiihdonopettajana toimimiseen arvioidaan koko kurssin ajan.

Lisäksi suosittelemme seuraavaa: Varaa hiihtokoulusta yksityistunti ja kerro tähtääväsi hiihdonopettajakurssille. Pyydä opettajaltasi arvio taidoistasi. Perehdy myös opetusohjelmaan ja pyri harjoittelemaan itsellesi vieraita käännöstyyppejä jo etukäteen.

Millainen on ohjaajakurssin ohjelma yleisesti?

Kurssi alkaa lauantaina n. klo 10 ja päättyy lauantaina viimeistään klo 16. Päivät ovat pitkiä ja tiiviitä; aloitamme yleensä klo 9 ja lopetamme virallisen ohjelman viimeistään klo 21. Päivittäinen ohjelma koostuu rinneosiosta ja sen jälkeen pidettävistä luennoista ja ryhmätöistä. 100 % läsnäolo on välttämätön.

Millainen on kurssien turvallisuus?

Kurssilainen vastaa itse vakuutusturvastaan. Kurssilla on varattu aikaa omaehtoiseen harjoitteluun. Väsyneenä ei kannata treenata ja turvallisuuteen tulee kiinnittää erityistä huomiota myös oman treenin aikana!

Mitä varusteita tarvitsen mukaan ohjaajakurssille?

Alppikurssille:

  • Alppihiihtovälineet

Lautakurssille:

  • Lumilautailuvälineet (ei ratalauta)

Lisäksi tarvitset:

  • Maastohiihtovälineet (vapaan sukset, ei sauvoja)
  • Muistiinpanovälineet
  • Suksien/laudanhuoltovälineet (ei pakollinen)