Koulutusta ympäri Suomen

Uupuuko teidän hiihtokoulusta osaamista? Olisiko konkareidenkin aika päivittää tietoja ja taitoja? Onko tarvetta ISIA-päivityskoulutukselle? Vai tarvitaanko riviin kokonaan uusia maikkoja?

Pitkät kurssit, moduulit ja lumileirit järjestyvät siellä missä on lunta ja riittävän kalteva pinta.
 

Pitkät kurssit

Pitkillä kursseilla leivotaan uusia alppihiihdon ja lumilautailun opettajia, viedään osaamista nextille ope-levelille, tai lisätään lajirepertuaaria. Kesto on 8,5 päivää, josta lumella 7 päivää ja etänä 1,5 päivää, ja sisältö SHOry:n koulutusjärjestelmän mukainen. Opettaja 1 -kursseja voidaan järjestää missä tahansa hiihtokeskuksessa, 2 ja 3 -kursseilla tarvitaan riittävä korkeuserom, jyrkkyys ja joitakin freestyle -suorituspaikkoja. Pitkistä kursseista saa todistuksen.
 

Moduulit

Moduuleilla voidaan ottaa haltuun soveltavan laskettelun, maastohiihdon, telemarkin ja freestylen laji- ja opetustaitoja. Moduulin kesto on 2 tai 4 päivää. Moduulien sisältö on SHOry:n koulutusjärjestelmän mukainen ja moduulista saa todistuksen.
 

Lumileirit

Hiihtokoulun oma lumileiri puolestaan toimii yhteishengen nostattajana ja antaa uutta intoa ja ideoita omien taitojen treenailuun ja opettamiseen. Jos oma porukka meinaa jäädä pieneksi, voi mukaan pyytää vaikka naapurivaaran kollegat. Lumileiri on yleensä 1-2 päivää, mutta voidaan pitää viikkokin, jos siltä tuntuu. Sisällön saatte päättää itse, mutta meiltäkin löytyy muutamia ideoita takataskusta. Lumileiristä ei saa todistusta, mutta sillä voi päivittää ISIA-jäsenyyden, 1 päivä koulutusta = 1 vuosi päivitystä, 2 päivää koulutusta = 2 vuotta päivitystä.

Kauden 22-23 lumileiriteemat (2 päivää):

  • Turvallisuus
    Turvallinen oppimisympäristö on muutakin kuin turvallinen suorituspaikka. Lumileirillä käydään läpi keskuksen opetuspaikat fyysisen turvallisuuden näkökulmasta ja pureudutaan psyykkisesti ja sosiaalisesti turvallisen oppimistilanteen luomiseen.
    Lumileirille voi osallistua suksilla, laudalla tai telluilla.
     
  • Lajitaituruus opetuksessa ja omien taitojen kehittämisessä
    Mitä näppärämpi on välineen kanssa, sitä helpompi on avustaa muita opettaessa. Suksilla ja laudalla kikkailu ja alkeistemppujen opettelu on a) hauskaa, b) antaa ideoita opetuksen monipuolistamiseen ja c) kehittää omia taitoja.
    Lumileiri on lajikohtainen eli suksi tai lauta. Jos halutaan molemmat, niin kaksi eri kouluttajaa.
     
  • Klinikointi ja omat taidot
    Tällä lumileirillä pääsee hinkkaamaan omia taitoja sielunsa kyllyydestä. Klinikoidaan ja videoidaan, analysoidaan ja spekuloidaan. Myös suoritussilmä kehittyy ja ymmärrys lajimekaniikan syy-seuraussuhteista kasvaa.
    Lumileiri on lajikohtainen eli suksi tai lauta. Jos halutaan molemmat, niin kaksi eri kouluttajaa.
     
  • Moduuli 50-50
    Puolet moduulista tänä talvena, puolet ensi talvena.
    Kaikki 4 päivän moduulit voidaan jakaa kahteen osaan, ikään kuin kahdeksi lumileiriksi, josta sitten jälkimmäisen puolen jälkeen saa moduulitodistuksen. Tällöin sisältö on SHOry:n koulutusjärjestelmän mukainen.
    Esimerkiksi maastohiihdon perinteiset tekniikat tänä vuonna ja vapaat ensi vuonna.
    Lajit: alppi, lauta, maastohiihto, telemark, soveltava, ja freestyle (suksi/lauta)


Koulutusta voi tiedustella sähköpostitse shory@hiihdonopettajat.fi

Ilmoita tilauksessa:

  • Koulutuspaikka ja toivottu aika 
    (voit myös lisätä vaihtoehtoiset päivämäärät koulutukselle)
  • Koulutettava laji, moduulin tai lumileirin teema tai pitkien kurssien kohdalla laji ja taso
  • Osallistujamäärä
    Huomioi, että ryhmäkoko pitkillä kursseilla ja moduuleilla on enintään 12 henkilöä / kouluttaja
  • Haluatteko pitää koulutuksen oman porukan kesken vai onko se kaikille avoin? Avoimia kursseja, moduuleja ja lumileirejä voidaan mainostaa SHOry:n kanavissa

Koulutusten hinnoittelu

Koulutusten hinta muodostuu kouluttajakorvauksesta ja päivärahasta sekä SHOry:n lisenssimaksusta. Lisäkustannuksia voi tulla kouluttajan matka- ja majoituskuluista sekä hissilipusta. Koulutusten hinnat ja esimerkkilaskelmat koulutusten kokonaiskustannuksista löydät oheisesta taulukosta.

SHOry:n hinnoittelutaulukko

T

Tilaajan vastuut

Me hoidamme paikalle kouluttajan ja huolehdimme koulutuksen sisällöstä. Tilaajan kontolle jää seuraavat hommat:

  • Kouluttajan majoituksen järjestäminen eli oma huone, ***-majoituksessa aamiaisella tai riittävän hyvin varustellulla keittiöllä
  • Luentotilavaraukset ja esitystekniikka (videotykki)
  • Materiaalien printtaus (SHOry lähettää)
  • Opettajakurssin opetusharjoitusta varten paikalle tarvitaan lapsia, yhteistyö on yleensä onnistunut paikallisen päiväkodin tai alakoulun kanssa
  • Erityissuorituspaikkojen varmistamisen kurssiohjelman mukaisesti (esim. ratavuorot, street, maastohiihtoladut)
  • Kannattaa myös tarkistaa onko keskuksessa koulutuksen aikana tapahtumia, jotka vaikuttavat suorituspaikkojen käyttöön
  • Kurssilaisten informointi (SHOrylta pohjat)
  • Koulutuksen toteutumisen / peruuntumisen ilmoittaminen osallistujille ja SHOry:lle viimeistään 4 viikkoa ennen koulutuksen alkua